Πειραιώς Real Estate Management: Επενδυτικές ευκαιρίες στα τουριστικά ακίνητα

Πειραιώς Real Estate Management: Επενδυτικές ευκαιρίες στα τουριστικά ακίνητα

Στις επενδυτικές προοπτικές του real estate στον κλάδο του τουρισμού αναφέρθηκε ο Γεώργιος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate Management, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ισπανική Πρεσβεία με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ισπανικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την εγχώρια αγορά.

Στην εκδήλωση, στην οποία εκτός από το Group Real Estate του Ομίλου Πειραιώς που ήταν και η μοναδική ελληνική τράπεζα που συμμετείχε, μετείχαν φορείς όπως το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και το Enterprise Greece, δόθηκε η ευκαιρία σε επιχειρηματίες και εταιρίες από τη Μαδρίτη και άλλες ισπανικές πόλεις, να ενημερωθούν για τη δυναμική και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική τουριστική αγορά και συγκεκριμένα, στο κομμάτι του real estate.

Ο κ. Κορμάς τόνισε ότι o ελληνικός τουρισμός, και ειδικότερα, ο ξενοδοχειακός τομέας, έχει βελτιωθεί σημαντικά από πλευράς ποιότητας και προσφοράς καθώς μόνο στην Αθήνα, αναμένεται η αύξηση κατά 5.000 κλίνες ενώ σε όλη τη χώρα έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30% από το 2011, τα πεντάστερα ξενοδοχεία.

Η Ελλάδα ενίσχυσε τη θέση της ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν όμως προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος καθώς η πορεία του εξαρτάται από την εξωτερική ζήτηση και συγκεκριμένα από αγορές που υφίστανται σήμερα οικονομική πίεση από τον διεθνή ανταγωνισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προΐόντος, σημείωσε ο κ. Κορμάς.

Ο επικεφαλής Group Real Estate του Ομίλου Πειραιώς ανέλυσε την ολιστική προσέγγιση που έχει η Τράπεζα Πειραιώς έναντι της αγοράς real estate. Μέσω της ομάδας στελεχών της, πραγματοποιεί ενεργή διαχείριση των ακινήτων σε όλο τον κύκλο ζωής τους, συνεργάζεται με όλες τις μονάδες του Ομίλου για να έχει ολοκληρωμένη οπτική της αγοράς, και εφαρμόζει μια δυναμική διαδικασία για την αξιοποίηση των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των ξενοδοχείων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κορμάς, η Πειραιώς Real Estate Management αποτελεί κορυφαία επιλογή και στρατηγικό συνεργάτη για οποιοδήποτε επενδυτή θελήσει να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά του Real Estate. Τόνισε δε ότι είναι “one stop shop”, παρέχει δηλαδή ολοκληρωμένες υπηρεσίες που αφορούν και συνδέονται με το real estate.

Τέλος, ανέφερε ότι τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, αποτιμούν τις συνθήκες της αγοράς, ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της και αξιοποιούν τις μακροχρόνιες προοπτικές του κλάδου ώστε να ενισχύουν την αξία της ακίνητης περιουσίας.